¿Qué es lo que asoma (IV-8)

Este mes, otra gloria de la humanidad, aunque mucho menos popular de lo que merece. Es relativamente fácil de reconocer a partir del segundo acorde, e incluso con el primero,  siempre que se conozca, claro. En caso contrario, atentos al descubrimiento.

Pues nada. Lo saben todo. Sonata Arpeggione, de Schubert

Anuncio publicitario

Acerca de José Luis

Las apariencias no engañan
Esta entrada fue publicada en Concurso "¿Qué es lo que asoma?". Guarda el enlace permanente.

12 respuestas a ¿Qué es lo que asoma (IV-8)

 1. Timamot dijo:

  El soci creu que és la XX de XX

 2. lluisemili dijo:

  No sé si conservo la K7 enregistrada de la ràdio. I no dic res més

 3. lluisemili dijo:

  K7s: Eren unes cintes magnetofòniques encapsulades que entre el Jurassic i el Pleistocè s’utilitzaven per enregistrar i reproduir sons. Tenien la particularitat que no permetien triar el punt que interessava reproduir, que s’encallaven sovint (aleshores sortia la cinta a l’exterior com si fos una peli de Jacques Tati) i que calia rebobinar-les amb l’ajuda (imprescindible) d’un boligraf Bic Cristal. Els més manetes (i garrepes) aprofitàvem la part de cinta no matxucada per l’accident apedassant la amb un cel·lo (operació de resultats descriptibles). Obrir-les descargolant els quatre cargolets (tornavis estrella indispensable) i mirar de recol·locar la cinta en el seu recorregut correcte era molt arriscat, gairebé mai no sortia bé però era molt relaxant.
  Els aparells reproductors més populars eren els Philips portàtils que eren com una maleteta, també n`hi havia queanaven instal·lats als «tablier» dels automòbils per tal que f’ossin robats amb facilitat. Avui dia costa de trobar aparells per reproduir K7s (a eBay en trobareu) de manera les cintetes en qüestió han esdevingut com una mena de tauletes sumèries que no pot llegir ningú. (com ha passat amb els MDs, els Videotapes 2000, Beta i VHS, Floppys, Diskets i està a punt de passar amb els CDs. Jo tinc reproductors de K7, de MD i de VHS i crec que soc capaç de convertir peces inescoltables en formats més assequibles (avui) com MP3 o DVD).
  Condiciones a convenir: pericos y merengues abstenerse.

  Per cert; la peça que asoma es preciosa

  • José Luis dijo:

   Rubricu tot el que dius, que es mereix ser al teu piset. Practicava totes les arts que descrius, amb la que només vaig poder recuperar una cinta de Leo Ferré, d’aquelles de dues hores, que són les que més se sortien, fins i tot amb cassettes tan magnífics com el que vaig abandonar cruelment al carrer, en plena voràgine ALPM. T’ha faltat dir, o potser no sabies 😉 que el Philips precursor sonava millor (és un dir) posant un got invertit sobre l’altaveu

   P.S. No et perdis el YT de la XX que ara mateix posaré

 4. lluisemili dijo:

  Versió tocada amb el mismíssim arpeggione

 5. Josep Olivé dijo:

  Hola…y adiós. No doy para más, ni hay para menos. «El soci creu que…»….me voy a quejar a la UDEF….esto es competencia desleal.

  • José Luis dijo:

   Efectivamente, «El soci creu que» es ya la puntilla. Merck e Indurain haciendo equipo. Habría que llevarles a un concurso de la tele (y pedir comisión.)

 6. Tarde. Como cuando el director da una entrada y te pilla buscando la página. Tarde.

Dejar un comentario

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s